Ilmoitustaulu ja viimeisimmät uutiset sekä tiedotteet Ilmoitustaulu ja viimeisimmät uutiset sekä tiedotteet

Takaisin

ISLAB Laboratoriotiedote 36/2021: Ongelmat verinäyteputkien saatavuudessa

ISLAB Laboratoriotiedote 36/2021: Ongelmat verinäyteputkien saatavuudessa

Ongelmat verinäyteputkien saatavuudessa

Verinäyteputkissa on tällä hetkellä kansainvälinen saatavuusongelma. Saamamme tiedon mukaan ongelmat johtuvat putkien valmistuksessa tarvittavien komponenttien puutteesta ja kansainvälisistä logistiikan ongelmista.

ISLABissa putkien sopimustoimittaja on Becton Dickinson Oy, jonka kanssa hoidamme aktiivisesti ja hyvässä yhteistyössä asiaa siten, että verinäyteputket eivät pääse loppumaan ja saamme palveltua asiakkaitamme sekä näytteenoton että analyysituotannon osalta normaalisti. Olemme kasvattaneet verinäyteputkien tilausmääriä sekä testanneet ja osin ottaneet käyttöön vaihtoehtoisia putkia. Lisäksi jaamme ja tasaamme putkia ISLABissa sisäisesti siten, että jokaisella alueella on käytössä riittävä määrä verinäyteputkia.

Näytteitä ottavat hoitoyksiköt saavat edelleen putket laboratoriosta normaalin käytännön mukaisesti. Pyydämme kuitenkin, että ette varastoi putkia yksikössänne tarpeettoman
isoa määrää. Huomioittehan, että niissä on rajallinen säilyvyys.

Uskomme, että näillä aktiivisilla toimilla pääsemme tämän ongelman yli eikä tästä aiheudu haittaa meiltä laboratoriopalveluita ostaville asiakasorganisaatioillemme.

Katso tiedote

ISLAB Laboratoriotiedote 36/2021