a- Pienennä tekstiä
100 % Palauta teksti normaalikokoon
A+ Suurenna tekstiä

 

”Sisäinen motivaatio ja halu oppia uutta sekä tulla paremmaksi siinä mitä tekee, lienevät ne keskeisimmät syyt työssä jaksamiseen ja työssä viihtymiseen”.

Heini Pelkonen, osastonhoitaja Varkaudesta

Olen Heini Pelkonen ja toimin Pohjois-Savon aluelaboratoriossa, Ala-Savon alueen osastonhoitajana. Nykyiseen tehtävääni siirryin syyskuussa 2023. Toimin hyvän tovin ennen nykyistä tehtävääni preanalytiikan sekä vierianalytiikan vastuuhoitajana sekä apulaisosastonhoitajana.

Valmistuin laboratoriohoitajaksi 2003 ja aloitin jo opiskelujen aikana keikkailun Varkauden laboratoriossa. Hakeuduin ensimmäiseen harjoitteluuni Varkauteen ja sain heti lupauksen kesätyöpaikasta harjoittelun päätteeksi. Olen jatkanut työskentelyä Varkaudessa siitä lähtien.

Tein pitkään 2-vuorotyötä Varkaudessa työskennellen myös lähilaboratorioissa. Pikkuhiljaa kiinnostus jatko-opintoihin heräsi. Mietin uravaihtoehtoja ja päädyin hoitotieteen opintoihin, erityisesti minua kiinnosti hoitotyön johtaminen.  Opiskelin työn ohessa terveystieteiden maisteriksi Itä-Suomen yliopistossa. Vuorotyö helpotti työn, opintojen ja vapaa-ajan yhteensovittamista. Opiskelu avasi mahdollisuuden apulaisosastonhoitajan tehtävään, jota tein 7 vuotta.

Työni on monipuolista ja mielenkiintoista. Työssäni on valtavasti hyviä puolia ja pidän siitä kovasti.  Työssä kehittyy koko ajan ja aina on mahdollisuus oppia uutta, mikä pitää työn mielenkiintoisena.

 

 

Heinin tulevaisuuden näkymät ja unelmat

Hoitotieteeltä valmistumisesta on nyt kulunut muutama vuosi ja työn ohessa opiskelun haastavuus on alkanut sopivasti unohtua.  Haave väitöksestä on alkanut epäsäännöllisin väliajoin pulpahdella mieleeni. Ajatus ei ole ainakaan vielä jäsentynyt suunnitelmaksi tai tavoitteeksi, mutta silloin tällöin se on mielessäni piipahtanut.