a- Pienennä tekstiä
100 % Palauta teksti normaalikokoon
A+ Suurenna tekstiä

Yliopisto-opetus

ISLAB järjestää yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa kliinisen kemian ja kliinisen mikrobiologian perusopetusta biolääketieteen, lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoille. ISLABissa on myös yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston kanssa mahdollista suorittaa yliopisto-opintoihin kuuluvia opinnäytetöitä sekä tehdä väitöskirjatutkimusta.

Miespuolinen työntekijä pitelee käsissään näytteenottoputkiloita.

Ammatillinen opetus

Islab tarjoaa monipuolisia harjoittelupaikkoja eri puolella Itä-Suomea. Ammattikorkeakouluopiskelijoiden harjoittelupaikat varataan www.jobiili.fi -sivuston kautta, josta löydät myös opiskelijavastaavien yhteystiedot.  

Tullessasi harjoitteluun sinulla tulee olla voimassa harjoittelussa tarvittavat rokotukset (myös kausirokotukset), joten ota mukaasi rokotustodistus. Lisäksi tarvitset työkengät, kuvallisen henkilökortin tai passin ja opiskelijakortin. Suojavaatteet ja tarvittaessa kulkukortin saat harjoittelupaikasta (henkilöllisyys todistettava esim. Puijolla).  

Monessa harjoittelupaikassa on rajoitetusti pysäköinti tilaa, joten suosittelemme käyttämään julkisia kulkuneuvoja.  

 

 

Bioanalyytikoksi satelliittikoulutuksella

Nuori miespuolinen työntekijä järjestelee näytteenottoastioita.

Ohjauksen laatukysely

Kehitämme harjoittelun ohjausta ISLABin eri laboratorioissa bioanalyytiikko- ja lähihoitajaopiskelijoilta saamamme palautteen avulla.  

Vastaathan opiskelijaohjauksen laatukyselyyn jokaisen harjoittelujakson jälkeen. CLES+T laatukyselyssä (Clinical Learning Environment and Supervision + Teaching; copyright M. Saarikoski) kysytään kliiniseen oppimisympäristöön, opiskelijaohjaukseen, opiskelijaan ja opintoihin liittyviä kysymyksiä. Näiden lisäksi on myös harjoittelua ohjaavaan opettajaan liittyviä kysymyksiä.  

Kysely on luottamuksellinen, eivätkä yksittäisen henkilön vastaukset käy ilmi tuloksista. 

Opinnäytetyöt

Opinnäytetyölupa haetaan ISLABin ylihoitajalta Tutkimus- ja opinnäytetyölupa lomakkeella. Opinnäytetyön tekemisessä on noudatettava tutkimus-/opinnäytetyötä koskevaa lainsäädäntöä, eettisiä periaatteita ja ISLABin/oppilaitoksen antamia ohjeita. Tarvittaessa haetaan luvat Eettisestä toimikunnasta (esim. potilastutkimukset).    

Vastuu luvan hakemisesta on tekijällä ja/tai tekijöillä. Mikäli tehtävässä opinnäytetyössä syntyy tuotos (esim. ohje, video, posteri), sen käyttöoikeuden luovutus ja muokkausoikeus sovitaan tutkimus- ja opinnäytetyölupahakemuksessa. Tieto tutkimuksen aloittamisesta ja tutkimusluvasta (tutkimusaihe, ohjaaja/yhteyshenkilö, tekijä(t), päätösnumero) lähetetään opiskelijakoordinaattorille, joka kirjaa tiedot ISLABin opinnäytetyöpankkiin.  

Ammattikorkeakoulujen opinnäytetyöt löytyvät julkisesta Theseus.fi -tietokannasta. Jos opinnäytetyö halutaan salaiseksi, on siitä sovittava tutkimuslupaa haettaessa. 

 

Theseus.fi

Paljon näyteputkia vaaleanpunaisilla korkeilla.

Yhteystiedot 

Yliopisto-opetus

Sairaalakemistikoulutuksen vastuuhenkilö: ylikemisti Sari Väisänen, Itä-Suomen yliopisto, p. 044 717 8742

Erikoislääkärikoulutuksen yhdys- ja vastuuhenkilöt:

  • kliinisen kemian erikoislääkärikoulutus: aluelaboratoriojohtaja, johtava ylilääkäri Päivi Ylikangas p. 044 717 8916
  • kliinisen mikrobiologian erikoislääkärikoulutus: ylilääkäri, professori Tuure Kinnunen p. 050 562 9349

Ammatillinen opetus

Opiskelijakoordinaattori Maarit Anttilainen p. 044 717 8647   

Harjoittelusopimukset 

Ammatillinen opetus: ylihoitaja Merja Ålander p. 044 457 0777  

Yliopisto-opetus: aluelaboratoriojohtaja, johtava ylilääkäri Päivi Ylikangas p. 044 717 8916  

TET-harjoittelu

Ylihoitaja Merja Ålander p. 044 457 0777 

TET-harjoittelu

Mitä laboratoriossa tapahtuu?  

ISLAB tarjoaa työelämään tutustumismahdollisuuksia, eli TET-harjoittelujaksoja, peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille. TET-jaksosta ISLABissa kiinnostuneiden oppilaiden opinto-ohjaajat voivat ottaa yhteyttä ja kertoa tarkemmin oppilaiden toiveista. 

Tiedustelut: Ylihoitaja Merja Ålander, merja.alander@islab.fi. 

Muista liittää sähköpostiin mukaan toive tutustumispaikasta, nimesi, puhelinnumerosi, luokka ja koulusi nimi. 

Näyteputkia telineessään.