a- Pienennä tekstiä
100 % Palauta teksti normaalikokoon
A+ Suurenna tekstiä

Teemu Solanpään uratarina

Valmistuin 2016 lääkäriksi Kuopiosta. Valmistumisen jälkeen muutama vuosi vierähti terveyskeskuksessa ja fysiatrialla potilastyössä, minkä aikana minulle kirkastui päämäärä etsiä haasteita diagnostiikan saralta. Opiskeluaikanani olin käynyt amanuenssuurin kliinisellä mikrobiologialla ja tämän innoittamana hain kliinisen mikrobiologian erikoistumiskoulutukseen.

Eniten pidän työssäni perusbakteriologiasta

Aloitin työt mikrobiologialla Kuopiossa 2020, juuri sopivasti koronapandemian alkaessa. 2022 siirryin kotikaupunkiini Joensuuhun.

Bakteerit näyttävät maljoilla hauskoilta ja löydösten kliinisen merkityksen arviointi on ensiarvoisen tärkeää, koska asiakkaalla ei usein ole samanlaista mahdollisuutta perehtyä koko bakteriologian kirjoon. Työnkuvaani kuuluu myös muita mikrobiologisia tutkimuksia, autoimmunologiaa, laaduntarkkailua, ohjeiden laatimista, yhteistyötahojen tarpeisiin vastaamista, runsas kattaus kokouksia, laiteliitäntöjen ja tietojärjestelmän sielunhoidollisia tehtäviä ja paikallisen IT-tuen tarjoamista. Kliininen mikrobiologia on perinteisestä sote-sektorista erottuva kiva ja rauhallinen niche-tasku, johon kannustan kollegoitakin tutustumaan.

Vapaa-ajan täyttävät perheen kanssa puuhastelun lisäksi kotikokkailu, makrotalouden seuraaminen sekä monesta lähteestä kertyvä ruutuaika.