a- Pienennä tekstiä
100 % Palauta teksti normaalikokoon
A+ Suurenna tekstiä

Päivi Kallio, ISLABin osastonhoitaja 

Olen Päivi Kallio ja toimin nykyään Kuopion alueen näytteenoton ja tukipalveluiden (toimisto ja välinehuolto) osastonhoitajana, jossa olen työskennellyt maaliskuusta 2024 lähtien. Tätä ennen toimin puolen vuoden ajan kliinisen kemian osastonhoitajana Puijolla.

Työni pitää sisällään henkilöstöhallinnon ja talouden asioita. Työni on hyvin paljon henkilöstöjohtamista. Ennen osastonhoitajan työtä työskentelin Kuopiossa ISLAB:lla mikrobiologian apulaisosastonhoitajana. Lisäksi olen käynyt aika ajoin noin kymmenen vuoden ajan opettamassa Itä-Suomen yliopistolla hammaslääketieteen ja lääketieteen opiskelijoita.

 

Kiinnostus luonnontieteistä vei bioanalytiikan pariin

 

Minua on kiinnostanut luonnontieteet jo koulusta asti. Löysin opinto-ohjaajani tuen avulla bioanalytiikan opinnot, josta valmistuin bioanalyytikoksi vuonna 2005. Ala vaikutti kiinnostavalta ja minulle sopivalle, ja aloitin keikkatyöt Kuopion Savotalolla jo ennen valmistumista vuonna 2003. Kävin työskentelemässä myös Niuvanniemen sairaalassa noin vuoden pätkän, ja valmistuinkin siellä ollessani. Veri veti kuitenkin takaisin Savotalon laboratorioon, missä ehdin työskennellä reilun kymmenen vuoden ajan ennen jatko-opintojen alkua. Ylemmän ammattikorkeakoulun kehittämisen ja johtamisen opinnoista valmistumisen jälkeen lähdin työkiertoon hematologialle, jossa otin rinnalle samalla mikrobiologian apulaisosastonhoitajan tehtäviä.   

Oma asenne ratkaisee  

Työnkuvani on todella vaihtelevaa ja monipuolista. Pidän siitä, että jokainen päivä on erilainen ja oppii aina jotain uutta. Parasta tässä työssä on kuitenkin ihmiset, ammattitaitoiset ja osaavat työntekijät. Koska työnkuva on vaihteleva ja monipuolinen, luo se myös omat haasteensa: täytyy osata paljon kaikkea, joten priorisoinnin ja delegoinnin osaaminen korostuu. Perehtyminen tähän työhön vie paljon aikaa. Ei ole vielä tullut täysin rutiinia kaikkiin työtehtäviin ja se toisinaan hidastaa hieman tahtia. On osattava hyväksyä se, että on keskeneräinen. Oma asenne ratkaisee mitä ja miten on valmis ottamaan vastaan asioita.  

Tällä hetkellä prioriteettini on kehittää näytteenottoa ja tukipalveluita työntekijöiden jaksaminen edellä. Myös opiskelu omalla tavallaan kutkuttaa, mutta tällä hetkellä keskityn vain nykyiseen tehtävääni. Kuten sanonta kuuluu “vierivä kivi ei sammaloidu”, aion pysyä liikkeessä ja huolehtia omasta ammattitaidon kehittämisestä jatkossakin.

Palaudun parhaiten luonnossa liikkuessa ja harrastusten sekä läheisten parissa. Koen tärkeäksi sen, että kotona unohdan työasiat ja keskityn vapaa-aikaan ja esimerkiksi perheeseeni.