11.3.2019 on avattu uusi näytteenottopiste Kauppakeskus Apajassa. Näytteenottopiste sijaitsee kauppakäytävän Puijonkadun puoleisessa päädyssä torin alla. Apajan näytteenottopisteessä otetaan vain verikokeita. Näytteitä otetaan yli 10 vuotiailta asiakkailta. Lisäksi sinne voi tuoda kotona otettuja näyteputkiin siirrettyjä virtsanäytteitä. Sekä näytteenottoon että virtsanäytteen tuontiin tarvitaan aina ajanvaraus. Aika varataan internet-sivuiltamme kohdasta Ajanvaraus (Kuopio, kauppakeskus Apajan näytteenottopiste) tai ma-pe klo 12-14 numerosta 044-717 8888 (liittymän mukainen puhelinmaksu. Apajan näytteenottopiste on avoinna arkisin ma-pe klo 10-14:30.
Harjulan sairaalan laboratorio suljetaan 1.4.2019. Harjulan sairaalassa ei voi enää käydä näytteenotossa laboratorion sulkemisen jälkeen. Apajan näytteenoton lisäksi Kuopion kaupunkialueella näytteenotossa voi käydä Puijon sairaalassa ma-pe klo 7:10-15, Savotalon laboratorion näytteenotossa ma-pe klo 7-14 ja Pyörön laboratorion näytteenotossa (vain ajanvarauksella) ma-ke klo 7:30-14 ja to-pe klo 7:30-13.

Tervetuloa näytteenottoon!

Huomioittehan, että ISLABissa näytteenottoon tarvitaan aina lääkärin tai hoitajan etukäteen tekemä laboratoriotutkimuspyyntö. Pyyntö on voitu tehdä sähköisesti potilastietojärjestelmään, tai Teille on annettu paperilähete otettavaksi mukaan näytteenottoon. Tutkimuksena Teillä voi olla määrättynä verikoe, virtsakoe, virtsankeräys, sydänfilmi (EKG), spirometriatutkimus tai jokin rasituskoe. Tutkimuspyyntöihin, etukäteisvalmistautumiseen ja tutkimusten tuloksiin liittyvissä kysymyksissä olkaa aina yhteydessä omaan lääkäriinne tai hoitajaanne.

Voitte varata näytteenottoajan etukäteen suurimpaan osaan laboratorioistamme, ja useimpiin voi saapua myös ilman ajanvarausta. Voitte tarkistaa Teitä lähinnä olevan näytteenottopisteen ja sen aukioloajat täältä, ja tehdä tarvittaessa varauksen ajanvarausjärjestelmäämme.

Teitä palvellaan vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Mikäli ette ole varanneet aikaa, ottakaa vuoronumero saapuessanne laboratorioon. Jos olette varanneet ajan, olette saaneet vuoronumeron ajanvarauksen vahvistuksen yhteydessä, eikä uutta vuoronumeroa enää pidä ottaa, vaan Teidät kutsutaan näytteenottoon vahvistukseen merkityllä vuoronumerolla.

Näytteenotoissa on yleensä ruuhkaa arkisin klo 7-9 välisenä aikana. Etenkin sairaalalaboratorioissa kannattaa välttää saapumista näytteenottoon ilman ajanvarausta kyseisenä aikana, ellei tutkimus vaadi paastoa.

ISLABin alueen ulkopuolella vakituisesti asuvat
ISLABin laboratorioon tarvitaan aina paikallisen terveydenhuollon yksikön tekemä lähete/tutkimuspyyntö. ISLAB ei pysty käsittelemään maksusitoumuksia, eikä esim. Marevan-seurantakortti riitä lähetteeksi. Jos tarvitsette palveluitamme esim. määräaikaisseurantaa varten kesälomanne aikana, ja kotikuntanne ei ole Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon tai Itä-Savon sairaanhoitopiirien alueilla, Teidän tulee pyytää lähete laboratoriotutkimuksiin sen paikkakunnan terveydenhuollon yksiköstä, jonka alueella tilapäisesti oleskelette (esim. mökkikuntanne). Myös vastaukset laboratoriotutkimuksista toimitetaan Teille kyseisen pyynnön tehneen terveydenhuollon yksikön kautta.