Karoliina Niemi, bioanalyytikko YAMK
Olen kotoisin Espoosta ja opiskelin Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa bioanalyytikoksi. Ensimmäinen työpaikkani oli Mehiläisessä, mutta kun muutimme mieheni kanssa hänen synnyinseuduilleen Pohjois-Karjalaan, hain ISLABiin töihin. Olen viihtynyt ISLABissa siitä lähtien, sillä koen ISLABin pystyvän tarjoamaan minulle mahdollisuuksia edetä urallani ja kehittää osaamistani.
B niin kuin bioanalyytikko
Lukion jälkeen piti valita mitä lähteä opiskelemaan, mutta minulla ei ollut mitään selvää suunnitelmaa. Aloin kahlata hakuoppaita, mutta jo kirjaimessa ”B” tärppäsi. Bioanalyytikon ammatti tuntui kiinnostavalta: saisin työskennellä terveydenhuollossa, mutta en kuitenkaan joutuisi itse hoitotyöhön. Lisäksi laboratorio kaikkine laitteineen tuntui mielenkiintoiselta ja jännittävältä työympäristöltä.
Etätyö tarjoaa mahdollisuuksia
ISLAB on työnantajana joustava ja nykyaikainen. Vaikka alue on maantieteellisesti suuri, etätyö mahdollistaa sen, että jotkut erityistä osaamista vaativat työtehtävät pystyy tekemään kotoa käsin. Siksi motivoiduin opiskelemaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Oulun ammattikorkeakoulussa. Opiskelukin onnistui 100% etänä, sillä digitaalinen vallankumous on herättänyt ihmiset huomaamaan, miten paljon voimme itseasiassa tehdä olematta fyysisesti samassa paikassa.
Etätyö on etenkin maaseudun uusi mahdollisuus! Esimerkiksi johtamiseen tai laatuun liittyvät työtehtävät eivät ole enää sidottuja suuriin kaupunkeihin ja koko ajan kehittyvät yhteydet kuten valokuitukaapeli mahdollistavat laadukkaan kohtaamisen myös etänä. Lisäksi ympäristö kiittää, kun turhaa liikkumista karsitaan.
Tulevaisuuden tavoitteenani on siirtyä esihenkilötehtäviin, mutta myös työskentely perehdytyksen ja laadun kanssa kiinnostaa minua suuresti. Työntekijöiden jaksaminen ja hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Toimin tällä hetkellä työsuojeluyhdyshenkilönä ja koen sen hyvin tärkeäksi tehtäväksi. Lisäksi toimin näytteenoton perehdyttäjänä (myös muille ammattiryhmille) ja teen sisäisiä arviointeja.
Henkinen hyvinvointi
Palautuminen töistä ja vapaa-ajan hektisyydestä on minulle erittäin tärkeää. Unesta, liikunnasta ja hyvästä ruuasta huolehtiminen ovat onnellisen elämän edellytykset. Jos mieli tuntuu kuormittuneelta ja uupuneelta, kannattaa kokeilla meditaatio- tai hengitysharjoituksia. Niistä on tieteellisestikin todistettua hyötyä. Henkinen hyvinvointi on kaiken perusta ja mielestäni siitä kannattaa pitää hyvää huolta.